|
közlenmiþ domates ve biber, bulgur, reyhan, maydanoz, sarýmsak, salça. |
|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
|
kuzu kelle, kuzu paça, kuzu kemiði,
(Ýsteðe göre sarýmsak, biber, limon, sirke) |
|
|
Yeni dünya, kebap kýymasý, salça, baharat,domates,çarliston biber |
G.antep |
kururtulmuþ patlýcan,kurutulmuþ domates, kurutulmuþ biber, nohut, kuzu eti, soðan, sarýmsak, salça, baharat, zeytinyaðý |
|
Kuzu eti, enginar, kiraz, soğan, baharat |
|
Kuzu eti, soğan, nohut, buğday, domates salçası, sirke, nar ekşisi, defne yapra |
|
Dana eti, ba? sarımsak, nar ekşisi |
|
Dana eti, marul, taze soğan, rezene |
|
kara lahana, býçak kýymasý, pirinç,bulgur, soðan, sarýmsak, maydanoz, baharat. |
|
Kuzu eti, Patlıcan, yoğurt, bulgur köftesi, maydanoz, kuru nane |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
|
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, nane, soðan, sarýmsak. |
|
|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
|
fasulye, soðan, sarýmsak, zeytinyaðý ,domates |
|
kereviz, pýrasa, patates, havuç, maydanoz, yumurta, kabak, sarýmsak, un. |
|
bakla, soðan, sarýmsak, zeytinyaðý. |
|
|
|
Enginar, pirinç, sýzma zeytinyaðý, dereotu, maydanoz,çam fýstýðý |
Ege,Akdeniz |
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
180 gr. Kuþbaþý þiþ, közlenmiþl domates üzerine, taze biber, maydanoz, tereyaðý, karabiber. |
|
|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
|
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
|
bulgur, þehriye, sývýyað,soðan,baharat |
|
|
Domates, taze biber, sarýmsak, maydanoz, soðan, nane, sumak, pul biber, nar ekþisi, zeytinyaðý |
|
Zahter, maydanoz, soðan, kýrmýzý biber, zeytinyaðý, nar ekþisi. |
|
|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
Ýrmik, hurma, tarçýn |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
Güllaç,ceviz, süt, þeker |
|
|
|
Yerli Ke?i S?t? (Kara Ke?i), salep, ?eker |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
Turunçgiller, þeker |
|
baklava türü. |
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|
Kadayýf hamuru,sahan kaymaðý,tarçýn,þeker.
|
Kilis |
|
Bahar Yeþillikleri |
|
|
|
25 Mart 2024 -01 Nisan 2024
|