
|
kýrmýzý mercimek, nane, sarýmsak, soðan, baharat. |
Tüm Bölgeler |
buðday, semizotu, taze biber, yoðurt, |
Adýyaman |
Semizotu, Dövme buðday, yoðurt, nane |
|

|
Bamya, kuzu eti, domates, limon, nohut,domates salçasý, viþne |
Nizip(G.Antep) |
patlýcan,domates, biber, nohut, kuzu eti, soðan, sarýmsak, salça, baharat, zeytinyaðý |
|
Taze fasulye, kuzu eti, biber, sarımsak, soğan, domates |
|
kabak, kýyma, bulgur, soðan, maydanoz, sarýmsak, salça, baharat |
Bitlis ve Çevresi |
Kuzu kol, soğan, arpa ?ehriye, ye?illik, baharat |
|
koyun baðýrsaðý, bulgur, soðan, baharat ve kuzu eti, biber ve domates salçasý. |
Güneydoðu ve Tüm Bölgeler |
kurutulmuþ patlýcan veya biber, býçak kýymasý, pirinç, bulgur, soðan, sarýmsak. |
Gaziantep ve Güneydoðu |
Semizotu,pazý kökü,yoðurt,sarýmsak,etli bulgur köftesi, |
G.Antep |

|
Taze börülce,soðan,domates,baharat,zeytinyaðý |
|
bulgur, soðan, reyhan, yoðurt, zeytinyaðý. |
Van |
|
Anonim |
pazý, taze lor, süt, bulgur, reyhan, baharat,zeytinyaðý |
Doðu Anadolu/Bayburt Çevresi |
Kabak,un,yumurta,taze soðan,sarýmsak,dereotu,maydanoz,baharat |
Tüm Bölgeler |
ýspanak,soðan,sarýmsak,salçalar,zeytinyaðý,kuru domates,nar,sumak suyu,baharat,nohut |
|
Nohut, kiþniþ, soðan, sarýmsak,yumurta,susam,bakla |
Ortadoðu/Suriye |

|
pirinç, tereyaðý, et suyu. |
Tüm Bölgeler |
hamur, pirinç, kuþ üzümü, çam fýstýðý, badem, tavuk-horoz eti, soðan, tereyaðý. |
Siirt ve Çevresi |
bulgur, þehriye, sývýyað,soðan,baharat, |
Tüm Bölgeler |

|
Domates, taze biber, sarýmsak, maydanoz, soðan, nane, sumak, pul biber, nar ekþisi, zeytinyaðý |
|
Zahter, maydanoz, soðan, kýrmýzý biber, zeytinyaðý, nar ekþisi. |
|
Kýrma yeþil nizip zeytini, taze soðan, maydanoz, pul biber, domates salçasý, ceviz, nar ekþisi, zeytinyaðý |
|

|
ham cevizden, yeþil kabuðu türlü iþlemlerden geçirilerek yapýlýr. |
|
Hamur, fýstýk, þeker, tereyaðý, kaymak (fýrýnda piþer). |
Kilis, Nizip(G.Antep) |
taze peynirli tel kadayýf (sýcak yenilir). |
|
un, irmik, antep fýstýðý, zeytinyaðý, köpük helvasý (çöven köpüðü). |
|
kaynatýlýp kendi kendine soðutulmuþ süt ve dövülmüþ kuru incir.
|
|
Turunçgiller, þeker |
|
sýrýk domates, badem, susam, kaymak, limon ve þeker.
|
|
kabak, þeker, limon, tahin ya da ceviz (hatay usulü). |
|
patlýcan, þeker, vanilya ve limon.
|
|

|
demirhindi meyvesi. |
|
|
|
28 Temmuz 2025 -04 Aðustos 2025
|