Ciya
Tarihçe Yemek Çeşitleri Günün Menüsü Basından Fotoğraflar İletişim
Çorbalar | Kebaplar | Etli Yemekler | Etsiz Yemekler | Pilavlar | Salatalar | Şerbetler | Tatlılar | Otlar
Cennet Çamuru
Domates Tatlısı
Kabak Tatlısı
Kadayıf Dolma
Köy Baklavası
Patlıcan Tatlıs...
Sütlü Çiğdem
Taş Ekmeği-Leyl...
Teleme-İncir Do...
Turunç
Diğer Tatlılar


Aşure Börülce, dut, üzüm, kayısı, dövme, nohut, fasulye, rezene, susam, pekmez, bakla, nar
Nizip, Antep
Baklava
G.Antep
Belluriye Taze sütlü kadayıf,antep fıstığı,tereyağı,şeker.
Biber Tatlısı
Bici Bici Nişasta, su, sorbe.
Bırınzer Bal,pirinç,zerdeçal
Şırnak ve çevre köyleri
Çağla Tatlısı Bal ve çağla
Cennet Çamuru Kadayıf hamuru,sahan kaymağı,tarçın,şerbet
Kilis
Ceviz Tatlısı Ham cevizden, yeşil kabuğu türlü işlemlerden geçirilerek yapılır.
Antakya, Kıbrıs
Çükündürlü Lor Taze ve tuzsuz lor,çükündür şurubu.
Domates Tatlısı Sırık domates, badem, susam, kaymak, limon ve şeker.
Adana-Mersin-Bozcaada
Dondurma Yerli Keçi Sütü (Kara Keçi), salep, şeker
Dondurma. Günlük inek sütü,sahlep,şeker
Dutlu lor Taze ve tuzsuz lor,dut şurubu.
Dümbelek Helvası Meşe filizi,tereyağı
Güllaç Güllaç,fıstık,badem,ceviz.
Höşmerim Peynir, Tereyağ, Şeker, Un ve İrmik
Balıkesir, Çanakkale
Kabak Tatlısı Kabak, şeker, limon, tahin ya da ceviz (Hatay usulü).
Hatay
Kadayıf Dolma Kadayıf, ceviz, şeker, tereyağı, süt, yumurta
Erzurum
Karga Beyni (Faka Beyni) Yoğurt, Pekmez, Üzüm, Tereyağ, Fındık, Fıstık, Dut ve Çeşitli Baharatlar
Anadolu
Karpuz Karpuz kabuğu, şeker, sönmemiş kireç, vanilya
Akdeniz
Katmer Hamur, fıstık, şeker, tereyağı, kaymak (fırında pişer).
Kilis, Nizip(G.Antep)
Kavut Kavrulmuş mısır, buğday unu, bal, pekmez, tereyağı
Van
Kayseri Katmeri Un, tahin, yağ
Kayseri
Kaşık Helvası
Keçi Boynuzu Yeşil keçi boynuzu, şeker, karanfil
Akdeniz
Kerebiç Un, çöven kökü, antep fıstığı, irmik
Doğu Akdeniz
Kibbet Turunçgİller,den bir meyve.
Dörtyol Hatay, Çukurova
Kilis Çakmağı Un, yoğurt, yumurta, ceviz, tarçın, şeker, zeytinyağı
Gaziantep-Nizip
Kudret Helvası Kudret ağacından yapılan bir helva
Kırmızı frenk inciri. Kaktüs meyvesi
Ege, Akdeniz.
Köy Baklavası Hamur, ceviz, şeker, tereyağı
İç Anadolu
Mamül İrmik, hurma, pudra şekeri, tarçın
Doğu Akdeniz, Suriye
Pağlava Un,yumurta,ceviz,nişasta
Amasya ve çevresi
Patlıcan Tatlısı Patlıcan, şeker, vanilya ve limon.
Suriye, Hatay
Peynirli Künefe Taze peynirli tel kadayıf (sıcak yenilir).
Antakya
Sütlü Çiğdem Çiğdem ve süt
Malatya
Sütlü Kabak Süt, Kabak, Şeker
Taş Ekmeği-Leyleğin Giligi(Lokması) Un,su,pekmez,ceviz
Tokat-Almus
Taş Kadayıf Un,maya,pekmez
Teleme-İncir Dondurması Kaynatılıp kendi kendine soğutulmuş süt ve dövülmüş kuru incir.
Samsun-Bafra yörükler köyü
Tum Tatlısı olmamış incir, şeker, limon
Turunç Turunçgiller, şeker
Hatay
İşbabyan Kuru kayısı,ceviz,kayısı çekirdeği,üzüm pekmezi,
Van Çevresi
Zeytin Tatlısı
Züngil Pestil, yumurta, un, zeytinyağı
Güneydoğu
Şıllık Hamur, pekmez, tereyağı, ceviz, tarçın.
Ş.Urfa,Nizip(G.Antep)
Şöbiyet Baklava türü
G.Antep
Çorbalar | Kebaplar | Etli Yemekler | Etsiz Yemekler | Pilavlar | Salatalar | Şerbetler | Tatlılar | Otlar
designed by Webasis